Pekinka z ogórkiem

0 (0 ocen)

Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    1 ogórek szklarniowy
    1 marchewka
    1 biała cebula
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki majonezu

Pekinka z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy majonez i ponownie mieszamy. W sezonie letnim idealna do mięs z grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy