Przekąska z mięsem drobiowym i pieczarkami w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Przekąska może być daniem samodzielnym.Najlepiej smakuje jako dodatek do barszczu czerwonego.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
    3 udka z kurczaka
    500g pieczarek,2 główki cebuli
    olej do smażenia
    sól,pieprz,wegeta
    oregano

Przekąska z mięsem drobiowym i pieczarkami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka ugotować do miękkości.Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na oleju.
    Pieczarki pokroić,dodać do cebuli i dusić pod przykryciem do miękkości
    warzyw.
  • 2. Mięso i warzywa zmielić w maszynce do mięsa przez sitko o większych oczkach.Farsz doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 3. Ciasto francuskie rozwijamy i przez środek nakładamy farsz.Końce zawijamy do środka i zwijamy w roladę.Następnie kroimy ciasto pod
    kątem w plastry.Każdy kawałek smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze,wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy około 20-25 min w temp 200 stopni.

Porady

Farsz najlepiej smakuje,kiedy dodamy sporą ilość pieprzu.Przekąskę możemy podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

Podobne przepisy