Przekąska z mięsem drobiowym i pieczarkami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka ugotować do miękkości.Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na oleju.
Pieczarki pokroić,dodać do cebuli i dusić pod przykryciem do miękkości
warzyw.
2.Mięso i warzywa zmielić w maszynce do mięsa przez sitko o większych oczkach.Farsz doprawiamy do smaku przyprawami.
3.Ciasto francuskie rozwijamy i przez środek nakładamy farsz.Końce zawijamy do środka i zwijamy w roladę.Następnie kroimy ciasto pod
kątem w plastry.Każdy kawałek smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze,wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20-25 min w temp 200 stopni.
Porady
Farsz najlepiej smakuje,kiedy dodamy sporą ilość pieprzu.Przekąskę możemy podawać na ciepło
lub zimno.
Komentarze