Pasztet warzywny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Od pewnego czasu nie jadam mięsa. Kanapki z serem już mi się znudziły zatem postanowiłam spróbować czegoś innego

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 60 dag selera
    2 marchewki
    ziemniak
    25 dag pieczarek
    cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    1/2 szklanki bułki tartek
    kajzerka

Pasztet warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera, marchewkę i ziemniaka gotujemy. Kajzerkę moczymy w wodzie lub mleku i mielimy z ugotowanymi warzywami. Pieczarki obieramy i kroimy na drobno. Podsmażamy na maśle wraz z cebulą. Wystudzone pieczarki mieszamy ze zmielonymi warzywami. Dodajemy wyciśnięty czosnek, surowe jajka, bułkę tarta i ulubione przyprawy. Wszystko mieszamy i wykładamy na blachę. Pieczemy ok 1 godz w 200 stopniach

Komentarze

Podobne przepisy