pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała na śniadanie pasta z wędzonej makreli

  • 30 min

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
    5 ugotowanych na twardo jajek
    3 ogórki kiszone
    1 nieduża cebula
    czarny pieprz
    gałka muszkatołowa
    1 łyżka musztardy
    3 łyżki majonezu


Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy ze skóry i ości,wrzucamy do miski, ogórki obieramy ze skórki, drobno kroimy, po czym odsączamy je przez sitko.Cebulkę i ugotowane jajka również drobno kroimy.
    Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy dużą szczyptę czarnego pieprzu, szczyptę gałki muszkatołowej, musztardę i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i mamy pyszną pastę np., na kanapki.

Komentarze

Podobne przepisy