PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI

5 (193 ocen)

  • 15 min

Pyszna pasta z ryby wędzonej, do chleba.

  • 15 min

Składniki:

  • -2 makrele wędzone
    -cebula (tutaj dymka)
    -sól, pieprz
    -olej z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Rybę otworzyć, wyjąć oście.Rozdrobnić, uważając na małe oście.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  • pasta 2. Dodać olej, sól, pieprz,cebulę i rozetrzeć widelcem.
    Podawać z pieczywem.

Porady

Można wzbogacić pastę, dodając rozdrobnione jajko na twardo i utartego kiszonego ogórka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować