Pasta z wątróbek drobiowych

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój pomysł na kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    10 łyżek oleju
    4 żółtka ugotowane na twardo
    1 cebula
    sól ,pieprz

Pasta z wątróbek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0spoxds 1. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Wątróbkę, dobrze wypłukać, obsuszyć. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę. Po usmażeniu łyżką cedzakową wybrać, odsączyć. Na tym samym tłuszczu usmażyć wątróbkę, odsączyć.

  • image-0s8ebpo 2. . Usmażoną wątróbkę, cebulę i żółtka przekręcić przez maszynkę. Do masy dodać pieprz, sól oraz około 5 łyżek przestudzonego oleju z wysmażonej wątróbki.Całość dokładnie wymieszać, uformować dowolny kształt ,schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa.

Komentarze

Podobne przepisy