Pasta z suszonych pomidorów i domowe bagietki

0 (0 ocen)

  • Średni

Idealna przekąska dla gości

  • Średni

Składniki:


  • - odsączone suszone pomidory: 1 szklanka
    - listki bazylii: 1 pęczek
    - migdały bez skórki (użyłam hiszpańskich): 0.5 szklanki
    - parmezan, świeżo starty: 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek Extra Vergin: 4 łyżki
    - pieprz kolorowy, sól: 1 szczypta

Pasta z suszonych pomidorów i domowe bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z suszonych pomidorów 1. W blenderze zmiksować migdały, ale nie na proszek. Dodać pomidory, parmezan, oliwę i pieprz. Zmiksować. Ozdobić listkami bazylii i podawać ze świeżym pieczywem.
    Ja upiekłam do tej pasty domowe bagietki :) Robią zawsze furorę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy