Pasta z jajka i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Pasta z jajek z dodatkiem rzodkiewki, awokado, posiekanego świeżego szczypiorku w sosie majonezowo - musztardowym.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 awokado
    5 sztuk rzodkiewek
    Świeży szczypiorek
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    Sól i pieprz

Pasta z jajka i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę.
    2. Rzodkiewki myjemy i kroimy drobno.
    3. Połowę awokado kroimy w drobną kosteczkę.
    4. Szczypiorek myjemy i siekamy drobno.
    5. Składniki mieszamy i dodajemy majonez wraz z musztardą. Mieszamy dokładnie.
    6. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy