pasta z fasoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Za fasolą nie przepadam, ale podczas warsztatów poznałam przepis na pastę z fasoli, która mi bardzo smakuje.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    2 ząbki czosnku
    cebula
    łyżka oleju
    sól, pieprz
    kilka kropel tabasco

Pasta z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Fasolę zmiksować z cebulą i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku przy użyciu blendera.
    Doprawić solą, pieprzem i tabasco.
    Swoją pastę lubię wymieszać z suszonymi pomidorami i polać odrobiną oliwą.
    Podawać z grzankami lub krakersami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy