Pasta z czerwonej fasolki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nie masz pomysłu na dodatek do pieczywa? Znudziły ci się standardy: ser/wędlina/jajko? Wypróbuj ten przepis. Mam nadzieję, że zasmakujesz w nim! :-)

  • 10 min

Składniki:

  • Puszka czerwonej fasolki
    1 większy ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Pasta z czerwonej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odcedź i przelej wodą. Pozostaw chwilę na sitku. Następnie wrzuć do miksera. Dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, oliwę, wodę, sól i pieprz. Zmiksuj całość na gładką masę. Spróbuj, czy musisz jeszcze doprawić do smaku solą lub pieprzem. Przed przełożeniem pasty do miseczki dodaj dużą ilość natki pietruszki i dobrze wymieszaj składniki.

Porady

Jeśli fasolka i pozostałe składniki nie chcą nam się łączyć w gładką masę, czasami trzeba zwiększyć minimalnie ilość wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy