Pasta z boczku i czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubimy pasty....

Składniki:

  • -boczek wędzony surowy 15 dkg
    -fasola czerwona z puszki 4 łyżki
    -cebula czerwona 1 sztuka
    -papryka czerwona 1/2 sztuki
    -czosnek 2 ząbki
    -pieprz
    -sól do smaku
    -papryka 1 szczypta
    -olej do smażenia 1 łyżka

Pasta z boczku i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
    Fasole odsączyć z zalewy.
    Cebule, czosnek obrać, drobno posiekać.
    Na łyżce oleju, podsmażyć pokrojony boczek, dodać cebulę, czosnek, paprykę, podlać 1/3 szklanki wody.
    Dusić pod przykryciem, aż płyn odparuje.
    Całość zmiksować razem z fasolą , doprawić pieprzem, papryką, solą.
    Wychłodzić podawać do kanapek.
    SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Podobne przepisy