Pasta z boczku i czerwonej fasoli
Składniki:
- -boczek wędzony surowy 15 dkg
-fasola czerwona z puszki 4 łyżki
-cebula czerwona 1 sztuka
-papryka czerwona 1/2 sztuki
-czosnek 2 ząbki
-pieprz
-sól do smaku
-papryka 1 szczypta
-olej do smażenia 1 łyżka
Pasta z boczku i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Fasole odsączyć z zalewy.
Cebule, czosnek obrać, drobno posiekać.
Na łyżce oleju, podsmażyć pokrojony boczek, dodać cebulę, czosnek, paprykę, podlać 1/3 szklanki wody.
Dusić pod przykryciem, aż płyn odparuje.
Całość zmiksować razem z fasolą , doprawić pieprzem, papryką, solą.
Wychłodzić podawać do kanapek.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze