Pasta z bobu i awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka i pyszna przekąska w sam raz na imprezę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki bobu
    1 dojrzałe awokado
    sok z 1/2 cytryny
    sól i pieprz
    10 łyżek oliwy z oliwek
    krakersy

Pasta z bobu i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób wrzucić na gotującą się wodę z odrobiną soli, cukru i ugotować do miękkości. Ostudzić i ściągnąć skórkę. Awokado obrać ze skórki, dodać bób, sok z cytryny, oliwę i zmiksować na gładki krem. Masę doprawić solą i pieprzem, przełożyć do szprycy cukierniczej i na każdego krakersa wycisnąć porcję pasty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy