Pasta z awokado i groszku

0 (0 ocen)

Jest to jedna z najszybszych i najprostszych past do chleba. Jest pyszna, zdrowa i błyskawiczna w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 dojrzałe, miękkie awokado
    1 puszka zielonego groszku
    1-2 ząbki czosnku
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz

Pasta z awokado i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zielony groszek odcedzamy z zalewy. Awokado przekrawamy na pół, wyjmuję pestkę i przy pomocy łyżki wyjmujemy jego miąższ ze skórki. Wszystkie składniki blendujemy i doprawiamy sokiem z cytryny, rozgniecionym w wyciskarce czosnkiem, solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Porady

Możemy użyć również świeżego lub mrożonego groszku. Wtedy groszek gotujemy do miękkości i studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy