Pasta twarogowo jajeczna

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na śniadanko lub kolację pasta z jajek i twarogu

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg: 300 gramów
    - jaja ugotowane na twardo: 5 sztuk
    - szczypiorek pokrojony: 1 pęczek
    - śmietana (gęsta): 1 łyżka
    - majonez: 4 łyżki
    - sól,pieprz do smaku: 4 szczypty

Pasta twarogowo jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wrzucić do miseczki i rozgnieść.
  • 2. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę np. siatką.
  • 3. Szczypiorek pokroić.
  • 4. Dodać majonez i śmietanę, posolić i popieprzyć i wszystko wymieszać.
  • Pasta jajeczno tarogowa 5. Podawać z dowolnym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy