Pasta szprotkowa

  • wyświetlono: 642 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pastę robię bardzo często, głównie w piątki. Najlepiej smakuje z sucharkami lub ciemnym pieczywem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Ewa Zimon, Rzeszów
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 30 dag twarogu
● puszka szprotek w oleju
● 1/2 cebuli
● 2 kiszone ogórki
● łyżka śmietany 18-proc.
● sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta szprotkowa

  • 1. Ryby osączamy i drobno
    kroimy. Cebulę obieramy
    i siekamy. Ogórki kroimy
    w małą kostkę. Twaróg
    rozdrabniamy i mieszamy
    ze śmietaną.
  • 2. Ogórki, szprotki i cebulę
    mieszamy z twarogiem.
    Doprawiamy do smaku.
PP_11-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Dania rybneszprotki

Komentarze

Podobne przepisy

image-134a4v3

Dodane przez: viki2903

PASTA ALLA NORMA (Pasta Siciliana)

Pasta alla Norma to makaron z smażonym...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pasta marchewkowa

Taką pastę zrobiłam po raz pierwszy-ale...

zmielony boczek

Dodane przez: wiolka76

Pasta boczkowa

Pasta boczkowa, czyli pasta z boczku...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Pasta rybna

Dodane przez: kuchenny świat

Pasta rybna

Szybka w przygotowaniu pasta rybna...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE