Pasta jajeczna z szynką

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna pasta z jajek i szynki z sosem chrzanowym, idealna na kanapki. Często przyrządzam ją na śniadanie, polecam.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    100 gram szynki
    3 łyżki sosu chrzanowego
    1-2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    pół pęczka szczypiorku

Pasta jajeczna z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy w drobną kostkę, umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos chrzanowy, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy