Pasta jaglana z jajkiem

  • wyświetlono: 193 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczna i sycąca pasta do kanapek. Ze zdrowej kaszy jaglanej i jajek doprawiona musztardą i papryką.

Alex M

Składniki



200 g ugotowanej kaszy jaglanej
5 jajek
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
0,5 łyżeczki papryki wędzonej
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
szczypiorek do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jaglana z jajkiem

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, wrzucić do miski.

    Do jajek dodać ugotowaną kasze jaglaną.

    Dodać majonez i musztardę, całość zmiksować blenderem na gładką pastę.

    Dodać obie papryki, sól i pieprz, jeszcze chwilę miksować.

    Pastę przełożyć do miseczki, wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyJajkamusztardapastakasza jaglanakanapkowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta kanapkowa z jajkiem

Dodane przez: afrodyta

Pasta kanapkowa z jajkiem.

Smaczna pasta na kanapki. Tym razem...

Pasta z jajek.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z jajek.

Na śniadanie lub kolacje,podana...

pasta z jajka rzodkiewki i szczypiorku

Dodane przez: Bożena Z.

Pasta z jajkiem rzodkiewką i szczypiorkiem.

SZYBKA pasta z jajek rzodkiewki...

Pasta z jajek

Dodane przez: aniato

Pasta z jajek

Ta pasta urozmaici każdą kanapkę.

Pasta z jajek i tuńczyka

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Pasta z jajek i tuńczyka

Pasta, którą można przygotować...