Pasta do pieczywa z pieczonego kurczaka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne smarowidło do pieczywa z mięsa z pieczonego kurczaka. Pasta wyszła niezwykle kremowa, delikatna oraz smakowita. Można również zrobić z mięsa z rosołu sobie taką pastę do chlebka. Polecam

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa z pieczonego kurczaka (może być również mięso drobiowe z rosołu)
    1 szkl bulionu
    50 g masła
    50 g sera twarogowego
    1 łyżeczka soli, pieprzu, czosnku suszonego, curry, papryki słodkiej

Pasta do pieczywa z pieczonego kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Następnie dodajemy ser, masło w temperaturze pokojowej, bulion oraz przyprawy. Blendujemy na gładką pastę. Gotowe smarowidło przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.
    (Jeśli będziecie robić pastę z mięsa drobiowego z rosołu, to radzę dodać troszkę więcej przypraw).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy