Pasta brokułowo-czosnkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Lubię brokuły i czosnek, więc je połączyłem. Tak powstała pasta, która robi furorę na spotkaniachz przyjaciółmi.

Składniki:

  • ● mały brokuł
    ● 8 pieczarek
    ● 2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 4 ząbki czosnku
    ● pieprz ziołowy

Pasta brokułowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta brokułowo- -czosnkowa 1. Brokuła myjemy, dzielimy na
    różyczki i gotujemy 10 minut
    w osolonej wodzie. Pieczarki
    oczyszczamy, gotujemy 5 minut.
    Odcedzamy, studzimy
    i kroimy w małą kostkę. Czosnek
    obieramy i przeciskamy przez praskę. Różyczki brokuła
    rozdrabniamy, trzony szatkujemy,
    a następnie wsypujemy do
    pieczarek.
  • 2. Pastę mieszamy z musztardą
    i majonezem. Dodajemy czosnek,
    doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy