Parówki w cieście drożdżowym

0 (0 ocen)

wyśmienite do barszczu

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    2 łyżki masła
    3 dag drożdży
    3 jajka
    1 szkl naturalnego jogurtu
    szczypta soli
    1/4 szkl mleka


    parówki

    starty żółty ser

Parówki w cieście drożdżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w mleku ze szczyptą cukru , odstawić do wyrośnięcia.
  • 2. Masło rozpuścić.
  • 3. Mąkę wysypać na stolnicę i po wlaniu rozczynu z drożdży zagnieść ciasto, Dodać jajka , jogurt i masła , starannie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • 4. Ciasto rozwałkować wykrawać prostokąty ułożyć parówkę posypaną żółtym serem i wkoło zlepić .
  • 5. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,
  • 6. Piec w temp 180 st. około 20 minut na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy