Paprykowa pasta drobiowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nie lubię jak jedzenie się marnuje, więc wykorzystując z mięso z rosołu wymyśliłam sobie taką pastę.

  • 5 min

Składniki:

  • - mięso drobiowe z rosołu ok. 150-200 g

    - 1 jajko na twardo

    - 1 mała cebula

    - 1/4 papryki czerwonej

    - 1 pełna łyżka majonezu

    - szczypiorek lub koperek

    - sól, pieprz

Paprykowa pasta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek/koperek drobno kroimy. Resztę składników miksujemy w rozdrabniaczu lub blenderze do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy do smaku, dodajemy szczypiorek, łączymy razem i serwujemy na kanapkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy