PAPRYKOWA KARKÓWKA

0 (0 ocen)

Jesień już zbliża się wielkimi krokami . Papryka jest idealne na tą porę roku ze względy na swoją kolorystykę ale też za właściwości rozgrzewające .

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 kg karkówki
    Pół papryki czerwonej , zielonej i żółtej
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek Oliwy
    Przyprawa do mięs ( kamisa)
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki papryki ostrej

Paprykowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę przyprawiamy przyprawą do mięs i paprykami w proszku , dodajemy oliwę . Mieszamy i odstawiamy aby mięso przeszło przyprawami. W między czasie obieramy cebulę czosnek , z papryki usuwamy gniazda nasienne . Cebulę kroimy w pół krążki , papryki w paseczki , czosnek przeciskamy przez praskę .
    W rondlu smażymy mięso jak obsmaży się z każdej strony dodajemy cebulę i dalej smażymy , następnie papryki i czosnek dusimy wszystko aż papryka zmięknie . Podajemy z ziemniakami kaszą lub ciepłej kolacji z pieczywem . SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy