Papryka marynowana

0 (0 ocen)

Zimą doskonała do sałatek :)

Składniki:

  • 1,5 kg papryki
    6 ząbków czosnku
    1 cebula
    olej
    zalewa:
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    3 liście laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżka pieprzu ziarnistego
    1 łyżka ziaren gorczycy
    1/2 szklanki cukru
    1,5 łyżki soli

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować. Do każdego słoika włożyć po dwa plasterki cebuli, ząbek czosnku, ciasno ułożyć kawałki wydrążonej papryki i zalać lekko przestudzoną zalewą razem z przyprawami. Do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Pasteryzować 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy