Papryczki cherry z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Bardzo smaczna i bardzo prosta w wykonaniu przekąska, idealna na każdą imprezę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2 kilogramy papryczki cherry
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka miodu
    1 łyżeczka chilli
    2 łyżki soli
    czosnek
    opakowanie sera feta
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    chilli

Papryczki cherry z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki wydrążyć i umyć. Polecam w tej kolejności aby nie poparzyć rąk. Następnie sparzyć je we wrzątku ok. 2-3 minut, odcedzić. Z wody, octu, miodu, chilli i soli zrobić zalewę. Do każdego słoika wrzucić kilka ząbków czosnku, włożyć odcedzone papryczki i zalać gotującą się zalewą, odstawić do góry dnem do ostygnięcia, nie pasteryzować. W miseczce rozdrobnić fetę z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić chilli. Taką pastą nadziewać odcedzone papryczki.papryczki cherry, feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy