Panna Cotta

  • wyświetlono: 485 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybki deser to właśnie Panna Cotta:)

  • 20min

Składniki

4 łyżeczki żelatyny
3 łyżki gorącej wody
500ml. śmietany kremówki
80g. cukru
1 słoik konfitury malinowej

Sposób przygotowania przepisu:

Panna Cotta

  • 1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
    Śmietanę kremówkę wraz z cukrem podgrzewać na małym ogniu.
    Jak składniki się dokładnie rozpuszczą odstawiamy do ostygnięcia.
    Później dolewamy powoli żelatynę dokładnie mieszając.
    Masę przelewamy do foremek. Wkładamy do lodówki aż zgęstnieje (około 60 minut)
    Przed podaniem dekorujemy konfiturą malinową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Panna Cotta z polewa czekoladowa i owocami

Dodane przez: ola1996

Panna Cotta

Bardzo pyszne i łatwe do zrobienia....

Jagodowa Panna Cotta

Dodane przez: akrobatka22

Jagodowa Panna Cotta

Przepis znaleziony na blogu Moje...

Panna Cotta z Malinami

Dodane przez: Dziś ja gotuje

Panna Cotta z Malinami

Panna Cotta z Malinami

image-0pogtdn

Dodane przez: Sylwia7

PANNA COTTA

Odrobina nieba i słodyczy w jednym!!...

Jaglana Panna Cotta z mango

Dodane przez: Futka

Jaglana Panna Cotta z mango

Zauroczona smakiem jaglano - truskawkowej...

Panna cotta kokosowa

Dodane przez: Stare Gary

Panna cotta kokosowa

To jeden z tych deserów które sprawiają,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE