PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Skrzydełka robię dość często na różne sposoby.

  • 60 min

Składniki:

  • 15 kurzych skrzydełek , słodka papryka w proszku, tymianek ,3 jajka, mąka ok. 3 łyżki , bułka tarta, zioła ziół prowansalskich, papryką czerwona w proszku,przyprawą gyrosa

Panierowane skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka  kurze  w  panierce. 1. obgotowane z dodatkiem warzyw i vegety ok. 10 minut .3 jajka rozbić widelcem z dodatkiem mleka kurkurmy , carry.Panierować kolejno w mące ,jajku i bułce tartej z dodatkiem ziół prowansalskich, papryką czerwoną słodką i przyprawą gyrosa .Smażymy na oleju ,potem zapiekamy w piekarniku ,wtedy są bardziej chrupiące.

Porady

Dziś skrzydełka zrobiłam z fasolką szparagową .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy