Pancakes na bogato .. z borówkami, żurawiną i migdałami.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Są bardzo delikatne i puszyste, napotkane przypadkiem borówki dodawały kwaskowatości a żurawina słodyczy natomiast migdały chrupiąco zaskakiwały.

  • 5 min

Składniki:

  • - 2 szkl. mąki

    - 1,5 szkl. mleka

    - 0,5 szkl. cukru pudru

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej

    - 75 g rozpuszczonego masła

    - garść zamrożonych borówek

    - garść żurawiny suszonej

    - garść posiekanych migdałów

Pancakes na bogato .. z borówkami, żurawiną i migdałami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto do pancakesów 1. Mąkę z sodą i proszkiem mieszamy z mlekiem, jajkami, cukrem pudrem, dolewamy roztopione masło, dokładnie mieszamy, na koniec dodając borówki, żurawinę i migdały. Smażymy na suchej patelni, gdy pojawią nam się pierwsze pęcherzyki na pieczącym się naleśniku wtedy przewracamy go na drugą stronę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy