Paluszki z cukinii w orkiszowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie kroimy w cienkie słupki.
2.Bułkę tartą łączymy w proporcjach 1:1 z drobną kaszką orkiszową.
3.Do rozbitych jajek wsypujemy przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników.
Kawałki cukinii zanurzamy w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i kaszki orkiszowej.
4.Gotowe paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Aby ładnie się zrumieniły można skropić je olejem za pomocą atomizera. Pieczemy 10-15 minut w 200 stopniach C, aż ładnie się zrumienią i nabiorą chrupkości.
Podajemy na zimno lub gorąco z keczupem lub sosem czosnkowym.
Porady
Paluszki z cukinii możemy doprawić ulubionymi przyprawami.
Komentarze