Paczacze

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodka niespodzianka dla męża.

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki wiórek kokosowych
    3/4 szklanki maku
    pół szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    opakowanie okrągłych biszkoptów
    bita śmietana
    polewa czekoladowa

Paczacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie (wymieszane ze sobą) suchy mak, wiórka, mąkę i proszek dodać do jajek. Ciasto wylać na blaszkę i piec w 175 stopniach przez 30 minut. Po wystudzeniu posmarować bitą śmietaną. Na masie układamy obok siebie biszkopty. Całość zalewamy polewą czekoladową. Dekorujemy bitą śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy