Owsianka pomarańczowo-granatowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Owsianka kolorowa jest dobrym źródłem składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku; Witamin: E, C, B1, B2, B6, B12, kwasu foliowego.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na porcję:

    Płatki owsiane - 3 łyżki
    Otręby owsiane - łyżka
    Mleko - szklanka
    Pomarańcza - pół sztuki
    Granat (mały) - pół sztuki
    Orzechy włoskie (grubo posiekane) - łyżka
    Cynamon, imbir - po szczypcie
    Cukier - łyżeczka (niekoniecznie)

Owsianka pomarańczowo-granatowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane, otręby, cynamon i imbir wsypujemy do mleka - gotujemy przez 3 minuty.
    Mleko z płatkami przelewamy na talerz - wrzucamy rozdrobnioną pomarańczę, ziarenka granatu oraz orzechy włoskie.

Komentarze

Podobne przepisy