KOSTKA MASŁA , PÓŁ SZKLANKI CUKRU PUDRU, CUKIER WANILIOWY, 5 ŻÓŁTEK, 1,5 KG. JABŁEK, GALARETKA CYTRYNOWA I 2 POMARAŃCZOWE, OPAKOWANIE OKRĄGŁYCH BISZKOPTÓW, 2 SZKLANKI CZERWONYCH PORZECZEK I AGRESTU,
Sposób przygotowania przepisu:
OWOCOWY JABŁECZNIK
1.
1. MASŁO O TEMP. POKOJOWEJ UCIERAMY Z ŻÓŁTKAMI, CUKREM PUDREM I CUKREM WANILIOWYM NA GŁADKĄ MASĘ. 2. JABŁKA MYJEMY I OBIERAMY ORAZ ŚCIERAMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH, ŁĄCZYMY Z MASĄ. 3. GALARETKĘ CYTRYNOWĄ ROZPUSZCZAMY W 1/2 SZKLANKI GORĄCEJ WODY, STUDZIMY. WLEWAMY DO MASY JABŁKOWEJ , MIESZAMY WSZYSTKO RAZEM. 4. BISZKOPTAMI WYKŁADAMY DNO TORTOWNICY. MASĘ JABŁKOWĄ WYKŁADAMY NA BISZKOPTY I WYRÓWNUJEMY. WKŁADAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZ. ABY STĘŻAŁA. 5. 2 GALARETKI POMARAŃCZOWE ROZPUSZCZAMY W 2 SZKLANKACH GORĄCEJ WODY. STUDZIMY. 6. NA SCHŁODZONYM CIEŚCIE UKŁADAMY WEDŁUG WŁASNEGO POMYSŁU CZERWONĄ PORZECZKĘ I AGREST, ZALEWAMY TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ. SCHŁADZAMY W LODÓWCE :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze