Owocowo-jęczmienna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Większość potraw, które przyrządzam, gotuję według wymyślonych przeze mnie przepisów.Czasem korzystam z książek kucharskich.

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. kaszy jęczmiennej
    ● 2 łyżeczki masła
    ● banan
    ● 2 śliwki
    ● 150 g jogurtu naturalnego
    ● łyżka rodzynek
    ● cukier waniliowy
    ● sól

Owocowo-jęczmienna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zaparzamy. Do
    kaszy wlewamy szklankę wody,
    dodajemy łyżeczkę masła,
    so limy i gotujemy na gęsto.
    Naczynie żaroodporne (śr. 20
    cm) smarujemy pozostałym
    masłem. Wykładamy kaszę.
  • 2. Banana myjemy, obieramy
    i kroimy w plasterki. Śliwki
    myjemy, drylujemy i też kroimy.
    Rozkładamy na kaszy
  • 3. Do jogurtu wsypujemy cukier
    waniliowy, mieszamy
    i polewamy owoce. Posypujemy
    rodzynkami. Wstawiamy
    do piekarnika i zapiekamy ok.
    15 minut w temp. 175 °C

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy