owocowa zupa z ciasteczkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

nudziło mnie zwykłe śniadanie i wtedy powstało to! Smaczne, pożywne i zdrowo-kolorowe!

  • 50 min

Składniki:

  • zupa: owoce sezonowe(borówki, banan, maliny, truskawki, poziomki itp.), maślanka, cukier,
    ciasteczka: 160dag mąki pszennej, 4łyżeczki masła, 1jajko, sól, cukier, musli, garść różnych orzechów, rodzynki, kakao, maślanka

Owocowa zupa z ciasteczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: do jednej miski wsypujemy mąkę, masło, musli, szczyptę soli i cukru, jajko, orzechy, rodzynki, tyle maślanki, aby wyrobić ręcznie ciasto. Jeśli ciasto klei się do rąk, można podsypać mąką. Przygotować blachę- wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżeczką ciasteczka na blachę (lekko przygnieść łyżeczką). Piekarnik nagrzewamy na 180'C, pieczemy ok.20min.
  • 2. zupa: na talerz nałożyć owoce(wedle uznania:) ) zalać maślanką, dla smaku podsypać cukrem i jeść na zimno z ciasteczkami. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy