Zupa owocowa (wiśniowa)

4.98 (200 ocen)

  • 30 min

Znana i lubiana w dzieciństwie, choć i teraz chętnie ją jem:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr wody
    300g wiśni (można też dodać garść porzeczek, agrestu)
    cukier do smaku
    1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej
    kawałek kory cynamonu
    2 goździki
    100g makaronu
    do podania: śmietana, jogurt, płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.98 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa owocowa

Zupa owocowa (wiśniowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół szklanki wody odlać, resztę zagotować z cynamonem i goździkami. Wiśnie wydrylować, wrzucić do wody, gotować 5 minut, dosłodzić do smaku. Pół szklanki wody wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do garnka, zupa stanie się delikatnie gęstsza.
    Osobno ugotować makaron.
    Wisniówkę ostudzić (my wolimy lekko ciepłą), podawać z makaronem, zabielić kleksem śmietany lub jogurtu, można posypać prażonymi płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować