Ognista sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Chili umyć, oczyścić i drobno posiekać.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pokrojone warzywa. Skropić octem winnym i podsmażyć aż cebula się zeszkli.
3.Z papryki usunąć gniazda nasienne, a pomidory umyć, następnie pokroić warzywa w kostkę.
4.Fasolę wyłożyć na sito, przelać gorącą wodą i pozostawić by odciekła.
5.Do podsmażonych składników dodać paprykę, pomidory i fasolę.
Sałatkę doprawić mieloną papryką, tabasco, pieprzem i solą. Posypać natką pietruszki i dokładnie wymieszać.
Porady
Jeżeli sałatkę pozostawimy pod przykryciem w lodówce na około pół dnia, składniki lepiej się połączą. Sałatka stanie się bardziej wyrazista w smaku i aromatyczna.
Polecam!
Komentarze