Hot dogi z wołowiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niecodzienne bo bez parówki, za to z mięsem wołowym, pieczarkami i warzywami. Pyszne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI Z ZESTAWU:

    400 g mielonej wołowiny
    6 dużych pieczarek
    pęczek włoszczyzny (marchew,por,pietruszka natka)

    SKŁADNIK DODATKOWY:

    2 bagietki

    SKŁADNIKI ROBOCZE:

    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    łyżeczka ostrej papryki
    ząbek czosnku

    DEKORACJA:
    pieczarki
    czosnek

Hot dogi z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać ok. łyżkę oleju i podsmażyć zmieloną wołowinę.
  • 2. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • 3. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Por pokroić w plasterki. Dodać do mięsa.
    Podlać odrobiną wody i dusić aż marchewka będzie miękka.
  • 4. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa. Smażyć 5 minut.
  • 5. Bagietki przekroić na połówki i naciąć wzdłuż. Wypełnić mięsno warzywnym farszem. Zapiec w piekarniku przez kilka minut aby się lekko zarumieniły.
    Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy