Naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niezwykle proste w przygotowaniu, lecz pyszne i sycące naleśniki!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki: szklanka mleka, szklanka mąki, 1 jajko, łyżka oleju, pieprz ziołowy, papryka mielona
    Farsz: opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego, 200g mozzarelli, czosnek mielony, sól, pieprz
    Dodatkowo: 3 łyżki jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, sól, pieprz, pomidory

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto na naleśniki: mleko połączyć z jajkiem, dodać mąkę i olej, doprawić. Smażyć cienkie naleśniki. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać olej, dodać szpinak. Mozzarellę pokroić w kawałki, dodać do szpinaku, rozpuścić. Doprawić przyprawami. Do jogurtu naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Naleśniki posmarować farszem, zawinąć. Podawać polane sosem czosnkowym z dodatkiem pomidorów. PORADA: Do farszu można dodatkowo dodać pokrojone w kostkę, doprawione przyprawami kawałki piersi z kurczaka.

Komentarze

Podobne przepisy