Naleśniki serowo-jeżynowe z musem jeżynowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne,lekko winne,na pewno posmakują wszystkim:)

  • 60 min

Składniki:

  • Twaróg półtłusty 2 kostki
    • Jeżyny 1szkl.
    • Cukier do smaku
    • Na ciasto
    • Mąka 2 szkl.
    • Jajko 1 szt.
    • Cukier waniliowy
    • Mleko 1/2 szkl
    • Woda 1/2 szkl
    • Na mus
    • Jeżyny 1 szkl.
    • Cukier do smaku
    • Wino czerwone( mam własnej roboty) 50ml

Naleśniki serowo-jeżynowe z musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić ciasto naleśnikowe,ma mieć półgęstą konsystencję.Smażyć placki naleśnikowe na odrobinie tłuszczu.
    Osobno utrzeć twaróg z cukrem i jeżynami.
    Na wystudzone placki kłaść ser ,rozsmarować i złożyć na pół.
    Podsmażyć z obu stron,polać musem jeżynowym i zajadać.

    MUS JEŻYNOWY.

    Jeżyny zblendować ,dodać cukier i wino.Gotować do zgęstnienia jeżyn.


    Smacznego życzę!

Porady

Jeśli naleśniczki mają być przeznaczone dla dzieci ,wtedy mus robimy bez dodatku wina:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy