REKLAMA
Wyśmienita uczta dla dzieci
Dobre ciasto na naleśniki to podstawa! Moje są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie zwijać i nie popękają, a po podsmażeniu na masełku są niezwykle chrupiące. Z przepisu mojej mamy.
Nie spodziewałam się takiego pysznego dania z okazji pierwszej rocznicy ślubu wykonanego przez męża: delikatne naleśniki z kurczakiem i szpinakiem polane sosem czosnkowym według jego indywidualnego pomysłu. Przepis na naleśniki wykonał wg receptury swojej babci a nadzienie wg własnego uznania.
Naleśniki z tego przepisu zawsze wychodzą a ponadto są lekkie i puszyste. Polecam!
To są dokładnie tak jak w tytule- najlepsze naleśniki w moim domu ! :) Jak tylko mam kiedy usmażyć naleśników, to wtedy robię je z takim właśnie nadzieniem i zapiekam w piekarniku, by uniknąć smażenia i by każdy domownik mógł zjeść je ze smakiem. Uwielbiają je u mnie wszyscy, nawet mąż, który z reguły woli wszystko co smażone ;)
Komentarze