Naleśniki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest na nie sposób bez łamania czekolady czy dodatku kakao , to czekoladowe mleko .

  • 40 min

Składniki:

  • 500 ml mleka czekoladowego Alpro

    200 ml wody mineralnej gazowanej

    150 gram cukru

    2 łyżki cukru waniliowego Kamis

    2 jaja

    400 gram mąki tortowej ( jak za rzadkie dodać więcej mąki )

    proszek do pieczenia 2 łyżeczki

    8 jabłek słodkich

    śmietana 30 % 400 ml

    olej rzepakowy Rapso 100 ml do ciasta naleśnikowego

Naleśniki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie do naleśników z jabłek :

    Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy gniazdka z nasionkami . Ścieramy na tarce na wiórka . wrzucamy do garnka i przesmażamy je z odrobiną cukru . mi to zajęło 40 minut z obraniem ścieraniem i przesmażeniem .


    .
  • Naleśniki czekoladowe 2. Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , miksować . Mleko z wodą mineralna dodawać stopniowo najlepiej trochę płynu trochę mąki . Na koniec dodajemy olej rzepakowy polecam Rapso . Teraz wystarczy zamieszać i smażyć na oleju.

    Na ostudzony naleśnik kładziemy przesmażone ostudzone jabłuszka . Zwijamy w rulonik albo w kopertę jak chcecie . Ubiłam śmietanę wcześniej z odrobina cukru i udekorowałam naleśniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy