Najeżone stworki z mięsa rosołowego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Moj sposob na wykorzystanie mięsa z rosołu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 ugotowane udka,
    1 łyżeczka ketchupu łagodnego,
    1 łyzeczka majonezu,
    1 łyzeczka musztardy delikatesowej,
    sol,pieprz do smaku,

    Dodatkowo:
    kukurydza,rzodkiewki,papryka czerwona, ogorek zielony,natka pietruszki,liscie rzodkiweki

Najeżone stworki z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta:
    Mieso oddzielic od kości, zmiksowac w blenderze.Do miesa dodac ketchup, majonez,musztardę i przyprawy,Wymieszac.Formowac kule.
    Na talerz wylozyc liscie rzodkiewki, a na nie kule z mięsa.
    W kule wbic kukurydzę jako włosy,
    -oczy robimy z rzodkiewki,
    -źrenice z ogorka,
    -nos z ogorka,
    -usta z papryki czerwonej,
    -korale z rzodkiewki,
    -"kitkę"we wlosach z natki pietruszki.

    Przygotowaną przekąskę podajemy z chrupkim pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy