Nadziewana papryka z pierzynką serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Papryki umyć i sparzyć gorącą wodą następnie przeciąć na pół i
usunąć nasiona.
2.Do rozgrzanej z olejem patelni podać mięso mielone i pokrojoną w
kostkę cebule smażyć około 15 min, następnie dodać przyprawę leczo i
wymieszać.Doprawić solą lub pieprzem według uznania.
3.Tak przygotowanym farszem wypełnić papryki i ułożyć na wyłożoną
folią aluminiową brytwanę
Następnie piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez około 15 min.Po
15 min wyjąć z piekarnika i posypać startym serem każdą połówkę
papryki i włożyć z powrotem do piekarnika na 10 min.
Można podawać z ziemniaczkami i sałatką.
Porady
można też włożyć do żaroodpornego
naczynia posmarowanego olejem lub masłem nadziewane papryczki.
Komentarze