Nadziewana papryka z pierzynką serową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tym daniem zaskoczyłam moich znajomych w Anglii

  • 45 min

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    2 cebule
    500 g mielonego mięsa
    200g sera żółtego
    przyprawa LECZO
    pieprz
    sól
    olej do smażenia

Nadziewana papryka z pierzynką serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka pod pierzynka serowa 1. 1. Papryki umyć i sparzyć gorącą wodą następnie przeciąć na pół i
    usunąć nasiona.
    2.Do rozgrzanej z olejem patelni podać mięso mielone i pokrojoną w
    kostkę cebule smażyć około 15 min, następnie dodać przyprawę leczo i
    wymieszać.Doprawić solą lub pieprzem według uznania.
    3.Tak przygotowanym farszem wypełnić papryki i ułożyć na wyłożoną
    folią aluminiową brytwanę
    Następnie piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez około 15 min.Po
    15 min wyjąć z piekarnika i posypać startym serem każdą połówkę
    papryki i włożyć z powrotem do piekarnika na 10 min.
    Można podawać z ziemniaczkami i sałatką.

Porady

można też włożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem lub masłem nadziewane papryczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy