Nadziane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Super przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • * 1op. ciasta francuskiego
    * 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    * 2 łyżki keczupu
    * 2 kiełbaski
    * 2 cebule
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 kostka rosołowa (u mnie pieczeniowa)
    * parę czarnych oliwek
    * ser żółty
    * 1 kulka mozzarelli
    * świeże listki bazylii

Nadziane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i smażymy. Dolewamy troszkę wody i wrzucamy kostkę rosołową. Redukujemy wszystko i dorzucamy kiełbaskę pokrojoną w półplasterki (lub kostkę). Dodajemy keczup i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • Gotowe do zwinięcia 2. Rozkładamy płat ciasta francuskiego i smarujemy go koncentratem pomidorowym. Wykładamy ostudzoną kiełbasę z cebulą. Oliwki kroimy i układamy na wierzch. Posypujemy startym żółtym serem i rwiemy mozzarellę. Układamy świeżą bazylię.
  • Po zwinięciu 3. Tak przygotowane ciasto zwijamy w rulon.

  • Gotowe do pieczenia 4. Kroimy i układamy farszem do góry w formie do dużych muffin.
  • Po upieczeniu 5. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 st.
    Po upieczeniu zostawiamy na przynajmniej 10 minut żeby się związało i wykładamy na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy