Nadziane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i smażymy. Dolewamy troszkę wody i wrzucamy kostkę rosołową. Redukujemy wszystko i dorzucamy kiełbaskę pokrojoną w półplasterki (lub kostkę). Dodajemy keczup i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Rozkładamy płat ciasta francuskiego i smarujemy go koncentratem pomidorowym. Wykładamy ostudzoną kiełbasę z cebulą. Oliwki kroimy i układamy na wierzch. Posypujemy startym żółtym serem i rwiemy mozzarellę. Układamy świeżą bazylię.
3.Tak przygotowane ciasto zwijamy w rulon.
4.Kroimy i układamy farszem do góry w formie do dużych muffin.
5.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 st.
Po upieczeniu zostawiamy na przynajmniej 10 minut żeby się związało i wykładamy na talerz.
Komentarze