Mus z pstrąga po norwesku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla miłośników ryb

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g wędzonego pstrąga
    5 plastrów wędzonego łososia
    kostka rosołowa
    3 łyżki żelatyny
    pęczek koperku
    1.5 l śmietany kremówki
    limonka
    sól

Mus z pstrąga po norwesku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę rosołową rozpuściłem w ¾ szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuściłem w wodzie , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałem bulion , ostudziłem , wylałem do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyłem na tężejącej galarecie tak , aby zachodziły na boki formy.
    Pstrąga rozdrobniłem , dodałem sól i posiekany koperek. Śmietanę ubiłem , dokładnie wymieszałem z masą rybną i pozostałymi dwoma łyżkami rozpuszczonej ostudzonej żelatyny.
    Masę rybną wstawiłem do lodówki aby zastygła . Mus podałem ozdobiony plasterkami limonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy