mus truskawkowy mocno schłodzony

0 (0 ocen)

  • 30 min

deser na upalne dni

  • 30 min

Składniki:


  • truskawki świeże 1 kg
    sok z limetki 2 łyżki
    pistacje siekane
    cukier puder 4 łyżki
    serek mascarpone 200 gr
    białka 2 sztuki

Mus truskawkowy mocno schłodzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam z cukrem pudru.W misce mieszam serek z sokiem z limetki,
    truskawki miksuję ,dodaję do serka a następnie dodaję ubite białka i mieszam, przekładam do foremek i na 4 godz. wkładam do zamrażalnika .
    przed podaniem dekoruję cząstkami truskawki i posypuję siekanymi pistacjami.

Porady

jeśli nie lubisz mocno zmrożonego deser wyjmij pół godziny wcześniej z zamrażalnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy