Mus jabłkowy z cynamonem

  • wyświetlono: 412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

mus może być traktowany jako potrawa bądź dodatek do dania, można go jeśc bezpośrednio z miseczki, albo z naleśnikami, czy tostami

  • 1 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

- jabłka średnie: 1 kilogram
- cukier: 20 dekagramów
- cynamon mielony (opcjonalnie): 1 łyżeczka
- cukier waniliowy ( 16 g ): 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Mus jabłkowy z cynamonem

  • mus jabłkowy1. Jabłka ścieramy na średniej tarce, wkładamy do garnka , dolewamy szklankę wody ; rozgotowujemy , co jakiś czas mieszając ; dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać i zagotować ; gorący mus wlać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować prze ok 30 minut w temp. 90-100 stopni. Idealnie nadaje się do jedzenia na ciepło bezpośrednio z miseczki oraz do naleśników, ciast , oraz innych słodkich przysmaków :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_foto

Komentarze

Podobne przepisy

image-26geolv

Dodane przez: Ewelina Marcin

Japoński makowiec z musem jabłkowym

Idealne ciasto dla fanów makowca...

Czarnuch z musem jabłkowym

Dodane przez: KatarzynaJ

Czarnuch z musem jabłkowym

Bardzo szybkie ciasto kakaowe z...

Jabłkowe z nutą pomarańczy i cynamonu

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jabłkowe z nutą pomarańczy i cynamonu

Kruche ciasto z jabłkami, nutą...

jablka

Dodane przez: martynia6

Mus z jabłek z cynamonem

Przepis pochodzi z książki "Dieta...

Mus jabłkowy z crunchy

Dodane przez: Jaga85

Mus jabłkowy z crunchy

To lekki, chrupiący i pyszny deser....

Francuskie grzanki z musem jabłkowym

Dodane przez: edytaha

Francuskie grzanki z musem jabłkowym

Z czerstwych kajzerek można wyczarować,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE