Mus czekoladowy z truskawkami

0 (0 ocen)

Puszysty czekoladowy mus i świeże truskawki to wymarzony, wakacyjny deser:)

Składniki:

  • szklanka śmietanki 30%,
    125g serka mascarpone,
    100g gorzkiej czekolady,
    2 łyżki cukru pudru,
    1/2 łyżeczki kakao,
    200g świeżych truskawek.

Mus czekoladowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę stopić na parze i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone. Następnie powoli dodawać przestudzoną, stopioną czekoladę oraz kakao. Krótko zmiksować. Mus nałożyć do miseczek, udekorować świeżymi truskawkami. Schłodzić. Podawać mocno schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy