Mus czekoladowy z gorzkiej czekolady

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealny na każdą okazję. Gorzka czekolada sprawia,że deser nie jest przesłodzony. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tabliczka gorzkiej czekolady
    3 jajka
    60g masła

Mus czekoladowy z gorzkiej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu dodać masło, odstawić z ognia. Dodaż żółtka, białka ubić osobno na sztywną pianę. Delikatnie dodać ubite białka do czekolady,wymiesząc i wlać do pucharka lub szklanki. Chłodzić przynajmniej godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy