Murzynek z masą serową

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zostało mi trochę twarogu a z taka ilością nie bardzo wiedziałam co zrobić.Doskonale jednak nadał się jako przełożenie do murzynka.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka przenna-ciasto: 2.5 szklanki
    - cukier kryształ: 1.5 szklanki
    - jaja: 5 sztuk
    - margaryna: 1 sztuka
    - kakao ciemne: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia-ciasto: 1.5 łyżeczki
    - twaróg zmielony: 200 gramów
    - jogurt naturalny-masa: 125 mililitrów
    - cukier puder: 3.4 szklanki

Murzynek z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szklankę wody zagotowuję,dodaję margarynę,cukier i kakao.podgrzewam aż składniki się rozpuszczą.Studzę.Wbijam żółtka i wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Miksuję.Białka ubijam i delikatnie łączę z ciastem.Wsypuję sparzone i obsypane mąką rodzynki,mieszam.Masę wylewam do wysmarowanej i obsypanej mąką formy i piekę w temp.180 stopni.

    Twaróg zmiksowałam razem z jogurtem i cukrem.Ciasto przekroiłam na pół i wyłozyłam masę.Przykryłam druga połową ciasta i polałam polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy