Muffinki z budyniem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i zawsze smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 szkl. mąki
    - 1 szkl. cukru
    - 1 jajko
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki kakao
    - 1,5 szkl. mleka
    - pół kostki roztopionej margaryny
    - budyń – dodać 400ml mleka



Muffinki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć je sobą. Budyń wykonać wg przepisu ale dodać mniej mleka (400ml). Nakładać do połowy papilotek ciasto, odrobinę budyniu i na wierzch odrobinę ciasta, aby przykryło budyń. Piec w 200oC przez 20minut.

Porady

Można także zrobić jasne muffinki z czekoladowym budyniem, albo zamiast budyniu dodać owoce lub dźem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy